Elektrisch rijden

Tsjeard van EV SolutionsDe olievoorraden in de wereld raken langzaam maar zeker op. De gevolgen hiervan merken we al jaren. Fossiele brandstoffen worden steeds duurder, wat steeds meer mensen doet overstappen op duurzame alternatieven. Elektrisch rijden is zo’n alternatief.

Hoewel elektrisch rijden pas sinds enkele jaren echt populair is, maakte de Nederlander Sibrandus Stratingh al in 1835 een eerste schaalmodel van een elektrische auto. Hij deed dit op basis van de berekeningen van Michael Faraday. De ontwikkeling van de verbrandingsmotor aan het einde van de 19e eeuw deed die van de elektrische auto decennialang stilvallen. Totdat duidelijk werd dat de olievoorraden niet onuitputtelijk waren en dat verbrandingsmotoren een desastreus effect hadden op het milieu.

Vandaag de dag zijn dit niet meer de enige redenen voor autobezitters om over te stappen op een elektrische model. Ook het rijplezier, het geluidsaspect en het kostenaspect wegen mee. Elektrisch rijden is steeds vaker goedkoper dan conventioneel rijden, en wat is mooier dan twintigduizend kilometer per jaar afleggen op zelf opgewekte zonne-energie?

In het jaar 2020 wil de Rijksoverheid 200.000 elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen zien rijden. Op dit moment zijn dit er ruim 100.000. Van de personenwagens hebben er ca 12.000 alleen een elektromotor. Deze zijn daarmee volledig elektrisch. De overige 86.000 zijn uitgevoerd met een range extender; dit zijn volledig elektrische auto’s die voor noodgevallen zijn voorzien van een kleine brandstofmotor, en de plug-in hybride; auto’s met zowel een brandstofmotor als een elektromotor.

EV Solutions is ontstaan vanuit een grote passie voor, en een rotsvast geloof in elektrisch rijden. Wij dragen met veel genoegen een steentje bij aan het milieu, aan een duurzame toekomst en aan jouw rijplezier. Dit doen we door je volledig te informeren, te adviseren en ondersteunen bij de overstap op elektrisch rijden. Van de aanschaf van de auto tot het leveren en installeren van oplaadpunten bij jouw bedrijf of bij je thuis en van de financiering tot de installatie van een complete zonnecarport: wij denken met je mee en nemen je het werk uit handen. Of je nu particulier rijdt, of bedrijfsmatig.

Wanneer stap jij over?